Noutati
  • salarii: minim 14$/h; conditii: limba engleza mediu spre avansat

  • Continuam inscrierile in programul H2B! Grabeste-te sa te inscrii pana la sfarsitul anului! Domenii: moving.

RECUPERARE TAXE

Conform legislatiei in vigoare din SUA, toate persoanele care muncesc pe teritoriul SUA cu forme legale si care realizeaza venit trebuie sa plateasca lunar anumite taxe. Cele 4 tipuri de taxe care pot fi platite sunt: Federal Tax, State Tax, Social Security Tax, Medicare Tax. La inceputul anului urmator, pe baza formularului fiscal primit de la toti angajatorii la care ati lucrat si in functie de cheltuielile pe care le-ati avut (cazare, transport etc) puteti sa va recupera Federal tax si State Tax.

Rezumatul de mai jos va va face sa intelegeti mai bine ce inseamna aceste taxe:

Federal Tax: sunt taxele retinute din venitul total realizat lunar care merge la bugetul tarii

State Tax: reprezinta taxele virate in contul statului in care ai lucrat; unele state, precum Florida, sunt scutite de colectarea acestei taxe

Social Security Tax: aceste taxe se aduna in fondul destinat pensiilor; daca atingi varsta pensionarii in SUA si ai contribuit lunar la Social Security Tax, ai dreptul la pensie

Medicare Tax: aceste taxe se aduna in fondul de sanatate pentru a acoperi cheltuielile legate de asistenta medicala a persoanelor care nu au deloc asigurare de sanatate.

Social Security Tax si Medicare Tax, impreuna sunt cunoscute si sub denumirea de FICA tax.

Studentii sunt scutiti de la plata Social Security Tax si Medicare Tax. Daca totusi angajatorul va retine aceste taxe, trebuie sa-l informati ca sunteti scutiti si puteti sa-i aratati informatia de pe site-ul IRS (Internal Revenue Service):

https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p519.pdf

Restul persoanelor care lucreaza in SUA pe alte tipuri de viza trebuie sa plateasca toate cele 4 taxe si in anul urmator va recupera 2 dintre ele:Federal Tax si State Tax.

Mikes Agency se ocupa de recuperarea taxelor Federal si State, in cel mai scurt timp! Daca mai aveti cont deschis in SUA, taxele va vor intra in cont in 21 de zile lucratoare, dupa ce aveti dosarul complet; in caz contrar, taxele va vor veni sub forma de cecuri in 6-8 saptamani dupa ce aveti dosarul complet.

Acte necesare:

  1. copie Social Security card
  2. copie pasaport
  3. copie dupa viza
  4. copie dupa W2/W2-uri de la toti angajatorii la care ati lucrat
  5. "Fisa Personala" care se gaseste la Sectiunea "Formulare"

NOU: RECUPERAM TAXE SI DE PE ANI ANTERIORI!

NU UITATI SA LASATI ANGAJATORULUI/ANGAJATORILOR ADRESA DIN TARA SAU NOUA ADRESA DIN SUA PENTRU A PUTEA PRIMI W2-URILE!!!!!

 

x

Buna ziua tuturor

Am reluat inscrierile pt posturile vacante in domeniul carausilor de mobila. Avem posturi disponibile pt aprilie - decembrie 2022! Cei interesati se pot inscrie pe site, la sectiunea participanti!

Va asteptam!