Noutati
  • salarii: minim 14$/h; conditii: limba engleza mediu spre avansat

  • Continuam inscrierile in programul H2B! Grabeste-te sa te inscrii pana la sfarsitul anului! Domenii: moving.

ORASE

Salt Lake City

Orasul este capitala si cel mai populat oras al statului Utah. Populatia orasului la sf. secolului XX era de 181,743;

GEOGRAFIA ORASULUI

Orasul este situat intr-o vale avand muntii Wasatch la nord si est. Primavara canioanele sunt impanzite de flori salbatice si cascade spectaculoase. Vara, plimbarile pe munte, cataratul stancilor abrupte, sau traseurile cu bicicleta, sunt doar la cateva minute distanta. Salt Lake City a gazduit in 2002 Jocurile Olimpice de Iarna facand din acesta, o destinatie de prima clasa a turistilor din intreaga lume. Veti gasi ca Salt Lake este o destinatie ideala, fie ca veniti la ski, la cumparaturi, sau doar in vizita.
Orasul Salt Lake este situat intre alte doua metropole numite Wasatch Front avand o populatie de 2,081,257 in 2005. Populatia din zonele urbane din Salt Lake City este pe locul trei ca numar de locuitori din vestul SUA , fiind intrecut acest numar numai de Denver si Phoenix.

CLIMA

SALT LAKE se bucura de o clima cu patru anotimpuri diferite.
Primavara sunt in general temperaturi blande si totul se imbraca in verde in timp ce muntii Wasatch sunt acoperiti cu zapada.
Vara este cald si placut. Iulie este cea mai calda luna din an .
Toamna este anotimpul preferat al celor mai multi locuitori sau turisti in Utah.
Iarna Salt Lake city devine un paradis al iernii.

POPULATIA

Salt Lake oras: 181,743
Salt Lake toata zona incluzand suburbiile: 898,387
Statul Utah: 2.2 million

CODUL ZONEI

Utah foloseste codurile 801 si 435 pentru telefoane.

TRANSPORT

Aeroportul este la doar 10 min. de partare de centrul orasului.
Reguli privind condusul autovehiculelor:
Este absolut necesara folosirea centurii de siguranta. Toti ocupantii vehicolului trebuie sa le poarte, iar copiii mici trebuie sa fie transportati in scaunele pentru copii in masina.
Nu aveti voie sa conduceti sub influenta bauturilor alcoolice. Daca aveti o alcoolemie de 0.08% sau peste se considera ca ati condus sub influenta bauturilor alcoolice si veti fi arestat.

TELEFOANE UTILE

Trafic / informatii 511
Informatii despre clima si vreme 801-467-8463
Aeroport 801-575-2400
Urgente medicale, pompieri, politie 911
Politia autostrazi 801-887-3800


Boston

Boston este capitala statului Massachusetts (în engleza, Commonwealth of Massachusetts) din Statele Unite ale Americii.
Este cel mai mare oras, cu o populatie de 589.141 (în anul 2000), 5,7 milioane în zona extinsa, nu numai al propriului stat, dar si al întregii regiuni cunoscuta sub numele de Noua Anglie, fiind, de asemenea, capitala neoficiala a acesteia.
Înfiintat în 1630, Boston este unul dintre cele mai vechi, bogat si important centru al vietii culturale, stiintifice, tehnologice, economice si financiare a întregii regiuni nord-estice a Statelor Unite. Locuitorii orasului Boston si ai ariei sale metropolitane sunt numiti Bostonians (bostonieni).

Boston are multe nume de "alint". Denominarea Orasul de pe colina (în engleza, The City on a Hill) provine din scopul declarat al guvernatorului coloniei numite Massachusetts Bay Colony (devenita ulterior statul Massachusetts), John Winthrop, care dorise sa creeze un fel de "Oras de pe colina" în sensul originar biblic al acestuia. Se refera, de asemenea, la cele trei coline ale Boston-ului. Orasul fasolei (Beantown) se refera la comerciantii din anii timpurii ai orasului care aveau obiceiul de a vinde fasole gatita cu melasa importata. The Hub, Centrul, este o forma prescurtata a frazei pompoase The Hub of the Solar System, sau chiar a mult mai bombasticei The Hub of the Universe, care apartine scriitorului William Tudor (1779 - 1830), cofondator al revistei North American Review, care a mai "botezat" orasul si ca fiind "Atena Americii" datorita marii sale influente culturale si intelectuale. Câteodata orasul Boston mai este numit si Orasul puritan (Puritan City) pentru ca fondatorii sai erau puritani. Este, de asemenea numit Leaganul Libertatii sau Originea Libertatii (The Cradle of Liberty) datorita rolului esential avut de bostonieni în instigarea si declansarea Revolutiei Americane.

Orasul propriu-zis se gaseste în centrul asa numitei Boston CMSA (Consolidated Metropolitan Statistical Area), cea de-a saptea ca marime în Statele Unite. Aceasta zona metropolitana extinsa cuprinde parti din statele New Hampshire, Maine, Rhode Island si Connecticut. Orasul se gaseste în centrul zonei metropolitane, Greater Boston, care include si orasele Cambridge, Brookline, Quincy, Newton si multe alte comunitati suburbane situate mai departe de inima orasului Boston.

Cum ajungem la Boston?

Cu masina: exista trei rute mari spre Boston. I 90, I 95, I 93.

Cu trenul: Amtrak. Are trei opriri in B. Rte. 128 este la aproximativ 12 mile de centru si este un loc foarte bun pentru a te opri daca vrei sa vizitezi suburbiile din sud. Statia Back Bay se afla in Back Bay.
Statia finala este statia de Sud langa Districtul Federal si metroul Red Line.

Trenuri si autobuze: Daca doriti sa iesiti din oras, MBTA este reteaua de linii si cai ferare care va va duce oriunde doriti inafara. Amtrak detine trenuri de asemenea in oras.

www.mbta.com - Informatii trenuri
www.greyhound.com
www.peterpanbus.com
www.p-b.com
www.amtrak.com
www.bpl.org - Biblioteca Publica Boston
cityguide.aol.com/boston - ghidul orasului

CLIMA

In general clima orasului se aseamana cu cea a New Yorkului. Vara vor fi zile toride si umede si iarna zapada.

Mai multe informatii specifice despre vremea in Boston puteti obtine de pe site-ul https://www.boston-online.com/Weather/


Washington DC

Washington, DC este orasul capitala al Statelor Unite ale Americii si constituie de unul singur Districtul Columbia (DC). Cu peste 4.400.000 de locuitori, este a zecea cea mai populata zona metropolitana a asezarii. În Washington se afls Casa Alba (sediul Presedintiei) si Capitoliul (sediul Congresului federal), iar în apropierea sa se afla Pentagonul (sediul departamentului american al apararii). Pe langa faptul ca este sediul guvernului, este si un oras turistic important, cu monumente, cum ar fi cele ale fostilor presedinti Lincoln, Jefferson si Washington sau monumentul victimelor din Vietnam.

Washington DC este situat la 38°53′42″ latitudine nordica si 77°02′11 latitudine vestica. Orasul are o intindere de 177.0 km².

Face parte din Districtul Federal Columbia. Website: https://www.dc.gov/

Washington este invecinat cu statul Virginia in vest si cu Maryland la sud si nord.

DEMOGRAFIE

Populatia (2005) 582,049

In 2000, venitul anual pe cap de familie a fost in jurul cifrei de $40,127 iar venitul mediu al unei familii $46,283

MONUMENTE SI MUZEE

Washington DC este casa pentru nenumarate opere de arta, monumente si este una dintre cele mai populare destinatii ale turistilor in SUA. National Mall este o zona mare, deschisa, situata in centrul orasului adapostind multe monumente si statui ale liderilor americani de-a lungul timpului. Face legatura intre Casa Alba si cladirea Capitoliului Statelor Unite. In centrul molului, se afla Monumentul Washington. Alte puncte de interes include monumentul Jefferson

Muzeul National al Indienilor Americani

Faimosul Institut Smithsonian este localizat in district. El cuprinde o serie de muzee printre care - muzeul Anacostia, Muzeul National de Istorie Americana, Muzeul National al Indienilor Americani, Muzeul National de Istorie Naturala, Muzeul National de Arta, Si Muzeul National de Zoologie.

Casa Alba este rezidenta oficiala si principalul loc de lucru pentru presedintele Statelor Unite. Imaginea Casei Albe se afla pe spatele bancnotei de 20 $.

Cladirea Capitoliului in SUA este cladirea care adaposteste Congresul Statelor Unite, ramura legislativa a guvernului federal american. Cladirea, proiectata de catre Dr. William Thornton. Aripa de nord gazduieste camera Senatului iar aripa de sud, Camera Rprezentantilor. Deasupra acestor camere se afla o galerie de unde oamenii vizitatorii pot vedea lucrarile Senatului si ale Camerei. Cladirea este un exemplu al stilului arhitectural neoclasic.

GUVERNUL LOCAL

Orasul este condus de catre un primar ales (Anthony A. Williams) si un consiliu orasenesc compus din 13 membri.

TRANSPORTUL LOCAL

Orasul dispune de numeroase posibilitati de transport.

Metroul
Orasul dispune de o retea de metrouri deservita de Compania Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA), care de asemenea detine si Metrobus, o retea de 176 autobuze in Washington, avand peste 12300 statii. In anul fiscal 2006 Metrobus a efectuat peste 131 milioane calatorii, in procente asta insemnand 39 % din totalul calatoriilor efectuate cu Washington Metro.

Amtrak
Amtrak este numele dat sistemului de trenuri intercity.

CLIMA IN WASHINGTON DC

Washington DC are un climat temperat cu patru anotimpuri distincte. Verile sunt foarte calduroase si umede atingand in timpul zilei in luna Iulie temperaturi in jurul valorii de 30-33 grade celsius. Combinatia de caldura si umiditate face ca furtunile sa fie destul de dese in timpul verii. Primavara si vara sunt blande cu temperaturi in lunile Aprilie si octombrie in jur de 20 grade celsius. Iarna este foarte rece cu precipitatii si inghet si ocazional, furtuni de zapada.

Primavara este anotimpul cel mai preferat cu umiditate scazuta, temperaturi blande.

MASSMEDIA

Ziare: ziarul Washington Post este unul dintre cele mai longevive si citite ziare din Washington si a devenit unul dintre cele mai respectate ziare in SUA.

Portland

Portland este un oras în statul Oregon din Statele Unite ale Americii.

Orasul este situat pe malul fluviului Columbia, care desparte statele Oregon si Washington; este strãbãtut de râul Willamette, care îl împarte in jumãtate. Este înconjurat de munti, dintre care Mount Hood ("Muntele Cãciulã") este cel mai cunoscut. Datoritã faptului cã orasul este aproape de Oceanul Pacific, clima este foarte umedã toamna, iarna si primãvara, în timp ce vara este plãcutã. Datoritã iernilor domoale, în acest oras se stabilesc multe persoane în vârstã.

Website: https://www.portlandonline.com/

DEMOGRAFIE

Populatia este de 556 000 locuitori, dintre care 10000 sunt români.
Venitul mediu pe cap de familie in oras este de aprox. $40,146, iar venitul mediu pe familie este de $50,271.

MEDIA

The Oregonian este principalul cotidian in Portland. Willamette Week este o publicatie sapttamanala care se distribuie prin metrouri. Alte ziare Portland Tribune, the Oregon Herald.

TRANSPORT

Portland este cunoscut ca avand cel mai accesibil sistem de transporturi din SUA. TriMet conduce cea mai mare retea de autobuze, iar MAX detine linia de cai ferate care face legatura intre oras si suburbii.

CLIMA

Clima in Portland este temperata.

 

x

Buna ziua tuturor

Am reluat inscrierile pt posturile vacante in domeniul carausilor de mobila. Avem posturi disponibile pt aprilie - decembrie 2022! Cei interesati se pot inscrie pe site, la sectiunea participanti!

Va asteptam!