Noutati
  • salarii: minim 14$/h; conditii: limba engleza mediu spre avansat

  • Continuam inscrierile in programul H2B! Grabeste-te sa te inscrii pana la sfarsitul anului! Domenii: moving.

GEOGRAFIE POLITICA

 

Politica

Statele Unite ale Americii sunt un stat federal, alcatuit din 50 de state la care se adauga? districtul federal Columbia. Puterea este impartita intre guvernul federal si guvernele fiecarui stat in parte. Fiecare stat este alcatuit la randul sau din orase mai mari sau mai mici, fiecare avand organizarea sa proprie.

Functiunile si puterea guvernamentala a Statelor Unite se desfasoara pe trei nivele: puterea legislativa, puterea judecatoreasca, si puterea executiva. Aceste trei puteri isi au bazele in Constitutia Statelor Unite ale Americii. In acest sistem al separarii puterilor in stat fiecare ramura a puteri, opereaza independent de celelalte, totusi ele sunt constituite in asa fel incat sa previna concentrarea puterii intr-un singur departament, pentru a proteja drepturile si libertatile cetatenilor americani.

Statele Unite ale Americii sunt o republica constitutionala, avand la baza cea mai veche si longeviva Constitutie scrisa vreodata din istorie. Guvernul SUA functioneaza ca un sistem democratic reprezentat printr-un sistem congregational cu un set de puteri sprijinite de Constitutie.
Exista trei nivele de guvernamant:
guvernul federal, cel statal, si administratia locala.

Oficialitatile si functionarii care lucreaza la aceste trei nivele sunt fie alesi prin vot secret, fie desemnati de catre ceilalti oficiali guvernamentali.

Guvernul federal cuprinde trei ramuri, care se afla intr-o relatie de echilibru in ceea ce priveste puterea:

  • puterea legislativa: Congresul Statelor Unite format din Senat, si Camera Reprezentantilor.
  • Puterea executiva: presedintele SUA care desemneaza cu ajutorul Senatului SUA pe ceilalti membri ai Cabinetului si ai guvernului federal.
  • Puterea judecatoreasca: Curtea Suprema ai carei judecatori sunt desemnati de catre Presedinte si aprobati de Senat.

Presedintele Statelor Unite ale Americii

Presedinte al Statelor Unite ale Americii (cateodata abreviat in engleza ca "POTUS" conform President of the United States of America) este seful statului american fiind simultan presedintele si seful guvernului Statelor Unite ale Americii. In multe tari, cele doua functii sunt separate, presedintele unei tari nefiind si primul ministru al aceleiasi tari. Conform Constitutiei SUA, presedintele in exercitiu este si sef de guvern (in engleza chief executive) al guvernului federal al Statelor Unite si totodata comandantul suprem al fortelor armate.

 

x

Buna ziua tuturor celor interesati de H2B, contracte in domeniul carausilor de mobila

Dorim sa va anuntam, ca din pacate, epidemia Covid a afectat si acest sector, si deocamdata, in continuare NU se poate aplica pentru viza de munca temporara in acest domeniu! Va rugam sa aveti rabdare si in in acelasi timp incredere, AGENTIA va va anunta cand si cum se vor relua procedurile pt aplicare pt viza H2B.

Ambasada nu proceseaza dosare, decat pt unele exceptii, din sectorul H2B fiind aprobate doar petitiile din sectorul Food Processing!

Va multumim pentru intelegere!