Noutati
  • salarii: minim 14$/h; conditii: limba engleza mediu spre avansat

  • Continuam inscrierile in programul H2B! Grabeste-te sa te inscrii pana la sfarsitul anului! Domenii: moving.

INTREBARI FRECVENTE


H2B si J1

Q
: Cand trebuie sa ma inscriu la Work and Travel?


R: Recomandam tuturor studentilor sa se inscrie din timp (octombrie-   noiembrie-decembrie) din urmatoarele considerente: la inceput de sezon au sanse sa prinda un job mai bun, lista de joburi este limitata, se merge pe criteriul primul venit, primul servit; vor merge din timp la ambasada (aprilie), isi vor lua bilet de avion la pret de extrasezon (uneori chiar cu 200 Euro mai ieftin!)


Q: Studentii de anul 1 au sanse la Ambasada? Dar cei de la masterat?


R: Da, din 2010, toti studentii au sanse egale la Ambasada, nu mai conteaza nici situatia scolara. Studentii de la masterat sunt sfatuiti sa duca la interviu o dovada preinscrierii la masterat, iar cei din an terminal la masterat au o sansa in plus daca duc dovada preinscrierii la doctorat sau un nou masterat.


Q: Pot sa lucrez in mai multe locuri cu viza J1?


R: Da, poti sa lucrezi la un al doilea sau al treilea job; important este sa nu parasesti angajatorul gasit de sponsorul de viza.

Q. Ce inseamna caraus profesionist?
R. Pentru mai multe informatii, vezi "Mover Job Description" la sectiunea formulare.

Q. Trebuie sa merg personal la Ambasada?
R.

Da. Vei primi viza numai dupa un interviu cu Ambasada. Unul din reprezentantii nostri va insoti grupul de studenti la Ambasada. Datorita unei colaborari excelente cu Ambasada, suntem foarte optimisti in ceea ce priveste obtinerea vizei.


Q. Ce inseamna constitutie atletica?
R. In general inseamna 180 cm inaltime si greutatea corespunzatoare.

Q. Cat de mult pot castiga?
R. Poti castiga intre 11 - 13 $/h in medie pentru 40 ore/saptamana, orele suplimentare sunt platite cu 16,5 - 19,25 $/ora, plus bacsis.

Q. Sunt scutit de taxe?
R.

Nu. Taxele pot reprezenta pana la 15% din venitul brut, dar le vei recupera cand te intorci in Romania. La sfarsitul anului angajatorul iti va trimite W2-ul (fisa fiscala), pe baza careia ti se vor calcula taxele pe care le vei recupera.


Q. Se ocupa angajatorul de cazare?
R.

Da, angajatorul va inchiria apartamente sau va va ajuta sa inchiriati ceva in apropiere. Chiria va fi luata din salar, intre 250$-450$ pe luna.
 


Q. Cate ore pe saptamana voi lucra?
R.

Nu este un program fix, dar in medie vei lucra 40 ore/saptamana.


Q. Ce sanse am sa obtin viza?
R.

Cata vreme intrunesti toate conditiile, sansele tale sunt foarte mari. Risti sa nu primesti viza daca  nu ai cazier curat, daca ai rude de gradul 1 in SUA sau alte refuzuri de viza. Restul depinde de ofiterul de la Ambasada. Nimeni nu-ti garanteaza viza. In 2008 pentru viza H2B nu am avut nici un refuz de viza, iar la J1 94% dintre studenti au primit viza. 
 


Q. Care este durata contractului la H2B?
R.

8-9 luni, din primavara pana la inceputul iernii (noiembrie-decembrie)


Q. Pot sa-mi prelungesc viza cat sunt in USA?
R.

Nu, nu se poate prelungi. Cand iti expira viza trebuie sa te intorci in Romania si sa aplici pentru viza pentru sezonul urmator.
 


Q. Ce inseamna "legaturi cu tara" din punctul de vedere al Ambasadei?
R.

"Legaturi cu tara" inseamna: proprietati (acte de proprietate pe casa, pamant, masina)-toate in original; de la firma la care lucrezi: o scrisoare care sa ateste ca esti angajat, ai un salariu lunar de...; carte de munca in original; acte financiare (bilanturi,  certificate de investitii private), documente de familie (certificat de casatorie, certificat de nastere al copiilor), daca ai o firma pe numele tau: o situatie financiara recenta, stampilata de Institutia Finantelor Publice, situatia contului, acte deschidere firma-toate in original


Q. Firma este acreditata?
R.

Da, agentia noastra a fost acreditata in 2002 de catre Inspectoratul Muncii in Cluj( www.itm-cluj.go.ro - informatii utile, lista firmelor acreditate.


 

x

Buna ziua tuturor

Am reluat inscrierile pt posturile vacante in domeniul carausilor de mobila. Avem posturi disponibile pt aprilie - decembrie 2022! Cei interesati se pot inscrie pe site, la sectiunea participanti!

Va asteptam!