Noutati
  • salarii: minim 16$/h; conditii: engleza la nivel mediu spre avansat; experienta in Telecomunicatii;

  • Va asteptam pentru inscrieri in programul Work&Travel! Costuri mici de program, joburi in toata America!

  • Continuam inscrierile in programul H2B! Grabeste-te sa te inscrii pana la sfarsitul anului! Domenii: moving, telecomunicatii

FAQ H2B

  • Cum stiu daca ma calific pentru Programul H2B? Practic, depinde  de tine cum demonstrezi la Departamentul Muncii American ca firma ta este de natura sezoniera, sau ca are nevoie de forta de munca temporara, pe care nu o gasesti pe plan local si esti nevoit sa o aduci din afara.
  • Cat timp dureaza procesarea actelor? Procesarea actelor dureaza minim 120 zile.
  • Care este cea mai potrivita perioada in care pot sa solicit participant H2B? Cu 6-7 luni inainte de data de incepere a programului H2B, sa te asiguri ca dreptul de munca (petitia) este aprobat la timp si participantii vor putea sosi cu cateva zile inainte de a incepe sezonul.
  • Care este durata minina si durata maxima a dreptului de munca in SUA? Depinde de durata sezonului, dar de obicei este intre 4 si 10 luni.
  • Care este numarul minim si numarul maxim de participanti pe care o companie din SUA il poate aduce prin acest tip de viza? Depinde efectiv de natura sezoniera a companiei si de numarul de angajati permanenti si temporari din anul precedent.
  • Unde se poate obtine viza si cat dureaza obtinerea ei? Participantii H2B solicita viza la Consulatul SUA din tara lor. Interviul si rezultatul interviului dureaza 1 zi.
  • Care este procentajul de vize acordate? Ce se intampla cu participantii care nu primesc viza? Procentul de vize H2B acordate prin Mike's Agency este undeva la 90%-100%, din 2003 si pana in 2013. Participantii care nu primesc viza sunt inlocuiti cu candidati de pe lista de asteptare, astfel incat sa ajunga la angajatori exact numarul de participanti solicitati.
  • Angajatorul este obligat sa asigure cazarea? Nu, programul nu impune cazare asigurata, totusi, ar fi indicat sa ii ajutati pe participanti sa-si gaseasca cazare.
  • Care sunt cele mai solicitate posturi prin programul H2B? Posturi de la companii de mutat mobila, cum ar fi: muncitori, soferi, sefi de echipa, personal pentru impachetat; posturi din industria hoteliera: chelneri, receptioneri, bucatari, cameriste, personal intretinere, lucratori comerciali, salvamari, operatori masini in parcuri de distractii, valeti; posturi in peisagistica: peisagisti, soferi etc.
  • Care este salarizarea pentru participantii H2B? Participantii H2B sunt tratati ca si angajatii de pe plan local. Trebuie sa primeasca salariul minim cuvenit pentru acel post, care trebuie sa fie egal cu salariul platit unui angajat american. Valoarea este stabilita de catre Departamentul Muncii, in functie de stat si regiune, si trebuie sa reflecte salariul mediu oferit unui angajat american care ocupa acelasi post, in acelasi sector de activitate.

  • Pot sa am acelasi participant in fiecare an? Da, acestia trebuie sa se intoarca in tara la expirarea vizei si sa aplice din nou pentru viza H2B pentru sezonul urmator.

  • Pot sa aduc un fost participant J1 pe viza H2B? Da.

  • Angajatorul trebuie sa plateasca taxele de procesare a dreptului de munca? Da, dar prin Mike's Agency sunt costuri rezonabile, pentru ca nu lucram cu intermediari. Angajatorul mai trebuie sa plateasca anunturile de posturi vacante in ziar, asa cum prevede Departamentul Muncii.

  • Angajatorul trebuie sa plateasca taxa de recrutare? Da, conform noii legi intrate in vigoare pe 18 ianuarie 2009, Anagajatorul trebuie sa plateasca o taxa de recrutare, deoarece participantul nu are voie sa plateasca niciun cost legat de recrutare. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

  • Exista un numar limitat de vize H2B aprobate in fiecare an? Da, se aloca un numar de 66.000 locuri pentru fiecare an fiscal (de la 1 Octombrie pana pe 30 Septembrie) si este impartit in 2 perioade: 33.000 vize pentru data de incepere a sezonului 1 Aprilie sau mai tarziu; 33.000 vize pentru data de incepere a vizei - 1 Octombrie sau mai tarziu.